Kollage med polisbil och en skylt vid området där de två personerna hittades döda
1 av 4
Morden skedde på torsdagkvällen och en misstänkt greps dagen därpå. Foto: Kristian Bruce Bolinder
Polisen har nu avbrutit sökandet efter den misstänkte gärningspersonen vid mörkrets inbrott
2 av 4
Polisen avbröt sitt sökande efter den misstänkte gärningspersonen vid mörkrets inbrott Foto: Kristian Bruce Bolinder/Sveriges Radio
En polisbil står utanför området i Råbo utanför Hudiksvall där två personer mördades.
3 av 4
En polisbil står utanför området i Råbo utanför Hudiskvall där två personer mördades. Foto: Kristian Bruce Bolinder
Stort polispådrag i Råbo utanför Hudiksvall dagen innan julafton
4 av 4
Dagen innan julafton var ett stort polispådrag för att leta efter den misstänkte i dubbelmordet utanför Hudiksvall Foto: Kristian Bruce Bolinder
Dubbelmordet i Råbo:

Misstänkte 20-åringens förklaring: Blev skadad i rånförsök

Den 20-årige man som misstänks för dubbelmordet i Råbo utanför Hudiksvall förklarar sina skador med att han blivit utsatt för ett rånförsök.

Den 20-åriga man som misstänkts för dubbelmordet i Råbo utanför Hudiksvall kommer nu med en förklaring till de skador som han hade när han greps. 

Mannen säger att han samma kväll som mordet inträffade själv blivit utsatt för ett rånförsök, vilket Expressen var först med att berätta om. 

Mannen blev då knivhuggen och sprang från platsen, säger hans försvarare Jan Nyman till P4 Gävleborg.

20-åringen berättade om rånförsöket redan i det första och hittills enda polisförhör som hållits med honom, den 23:e december, enligt hans advokat.

Det var vid 22-tiden på torsdagen förra veckan som larm kom in om bråk i en stuga i Råbo. En 62-årig man och en 71-årig kvinna hittats mördad på adressen.

Under tisdagen kl. 14.00 hålls häktingsförhandling mot den misstänkte 20-åringen. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den högre misstankegraden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".