1 av 2
10.000 gillar P4 Gävleborg på Facebook!
2 av 2
10.000 gillar P4 Gävleborg på Facebook! Foto: Tomas Forsman/Sveriges radio

10.000 personer gillar oss på Facebook!

"Oj, oj, oj! Här är det klackarna i taket!"
5:30 min

I början av maj gillade 5.000 personer oss på Facebook. På ett drygt halvår har vi ökat med det dubbla vilket vi nu firar på årets näst sista dag!

Här hittar du vår Facebook-sida!

– Oj, oj, oj! Här är det klackarna i taket! säger programledaren Mikael Sanner när redaktionen strömmar in i studion och jublar.

På fredagsmorgonen den 30 december uppnåddes det efterlängtade målet för en av våra viktiga sociala medier-kanaler.

– Vi är chockade och glada och har jublat en god stund.

Nyckeln till den stora ökningen på kort tid är ett långsiktigt strategiskt arbete och en ökad förståelse av målgruppen, tror de digitala redaktörerna.

När du började Anton låg vi på 5.000 som gillar oss, så på den tiden har vi fördubblats? 

Ja, vi har jobbat väldigt aktivt med att göra någonting som jag tror många vill ha. Det här är det finaste kvitto man kan få på att folk är nöjda med vad vi gör på P4 Gävleborg. Det känns som att vi har fått mycket kärlek av våra lyssnare i dag, säger Anton Emanuelsson.

Den nya digitala redaktören Johanna Lill-Inger Karlsson uppskattar målgruppens positiva och öppensinnade attityd.  

– Det är inte vilka som helst som gillar oss på Facebook och våra andra sociala medier. Det är en väldigt kärleksfull målgrupp som vi når ut till. Vi har väldigt lite troll som skriver elaka saker. Vi har generellt en väldigt varm stämning där olika åsikter bemöts med respekt. Vi är väldigt måna om att behålla den stämningen, säger Johanna Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".