Titti Schultz
Titti Schultz har jobbat med radio sedan tidigt 1990-tal. Hon har jobbat på Rix FM och NRJ. Foto: Mattias Ahlm

Tittis första dag på nya jobbet

5:59 min

I dag började Titti Schultz, från Gävle, som morgonprogramledare på Sveriges radio P5 i Stockholm.

Titti Schultz har under många år varit morgonprogramledare på både Rix FM och NRJ. Men nu börjar du alltså jobba på Sveriges radio:

– Det känns jättestort och jättespännande, säger Titti Schultz.

Titti Schultz har programlett morgonprogram sedan 1998 då hon började på Rix MorronZoo.

Hur tror du att det här jobbet kommer att skilja sig mot de du haft på kommersiell radio?

– Framförallt kommer jag att få mer tid med mina gäster, att det finns utrymme för samtal. Vi kan fylla programmet med än mer aktualiteter och lite mer innehåll än mot i kommersiell radio, där är ju fokus på musiken. Här känns det som att både det talade innehållet och musiken kommer att vara väldigt viktigt, säger Titti Schultz.

Du har ju gjort din första dag idag, hur gick det tycker du?

– Det gick bra, alla var ju jättesnälla. Jag fick passerkort och det fungerade. Jag fick ett skrivbord och en dator. Jag fick en mailadress, den fungerade. Det känns ju helt sjukt att man kan maila mig på Sveriges Radio nu. Det är ju så stort, säger Titti Schultz.

Titti Schultz börjar som morgonprogramledare på P5 STHLM i slutet av januari.

Mer om Titti Schultz:
Titti Schultz är journalist och utbildad vid universitetet London College of Printing i London. Hon började sin radiokarriär inom närradion, gick sedan vidare till Rix FM som nyhetspresentatör 1994. 1998 började hon som programledare på Rix MorronZoo där hon jobbade fram till 2013. Från 2014 till juli 2016 hördes Titti Schultz i Vakna med NRJ.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista