Söderhamn får 20 nya bostadsrätter i centrum

1:27 min

Tre lokala företagare satsar på Söderhamn och bygger nytt. 20 lägenheter med parkering och innegård.

Nu är det dags att bygga bostadsrätter i Söderhamn. Det tycker tre lokala företagare som startat det gemensamma bolaget Kvarteret T. Om ungefär ett år ska huset i centrala Söderhamn stå klart för inflytt.

– Det finns en efterfrågan. Det finns ett behov. Men vi startar inte bygget förrän 70% av lägenheterna är sålda, säger Calle Norberg.

– Det är det absolut bästa läget i centrala stan, säger Ola Persson.

Huset ska byggas på den stora parkeringen snett bakom Förvaltningshuset. För att smälta in med omgivningen kommer fasaden att likna befintliga trähus runtomkring.

– Det finns många som letar bostadsrätt. Många som vill sälja sitt hus men det finns inte tillräckligt med lägenheter, säger fastighetsmäklaren Jessica Edlund som fått uppdraget att sälja lägenheterna.

Just nu byggs det en del i Söderhamn, både småhus och ett nytt kvarter hyreslägenheter i Faxeholmens regi. Och att även privata företagare vill satsa i kommunen och bygga bostadsrätter betyder mycket säger kommunalrådet Sven-Erik Lindestam.

– Det betyder mycket för vår självkänsla, att det händer något även i Söderhamn. Sen betyder det att vi får igång en borotation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista