Peter Kilic, Emmanuel Rosén, Filip Larsson och Martin Fehland.
Peter Kilic, Emmanuel Rosén, Filip Larsson och Martin Fehland. Foto: Larry Forsberg / Sveriges Radio

Ny digital plattform vill utmana och ligga på gränsen

"Vi vill ligga på gränsen"
0:43 min

Som student är man plågsamt medveten om att många texter som håller hög kvalitet och tagit lång tid att skriva slutar sina dagar i lärarens byrålåda.

För att ge alla dessa texter en chans att nå en större läsekrets startar nu fyra studenter från Högskolan i Gävle den digitala plattformen polemik.nu. Tanken är att forumet ska bli en naturlig mötesplats för skrivande studenter från främst högskolor och folkhögskolor i hela landet. Men man välkomnar givetvis alla diskussionssugna läsare.

- Vi vill ligga på gränsen, säger Emmanuel Rosén. Samtidigt är han och de andra väl medvetna om att en sådan här sida kan locka både nättroll och personer med egna agendor.

- Vi kommer att moderera allt - ingenting kommer att läggas upp på sajten som inte godkänts av oss, tillägger Martin Fehland. 

I eftermiddag (28/2) kl 18.00 kommer sajten att vara igång. Men något firande med tårta och champagne är det inte tal om.

- Nej, vi har tentor imorgon så vi hinner inte göra någon stor grej av invigningen, säger Filip Larsson. Men han hoppas givetvis att de skall drunkna i välskrivna artiklar, dikter eller debattinlägg som polemiksugna skribenter vill dela med sig av.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".