Muhrén återvänder till Sandviken – blir tränare

1:38 min

Magnus Muhrén återvänder till Sandviken. 42-åringen blir huvudtränare nästa säsong och Magnus Brodén lämnar därmed klubben.

Bandyikonen Magnus Muhrén tar inför nästa säsong över som huvudtränare i Sandviken. Det innebär att nuvarande tränaren Magnus Brodén lämnar klubben. 

Brodéns sista match blev gårdagens förlust i den avgörande SM-semifinalen mot Edsbyn.

Den tidigare stjärnspelaren Magnus Muhrén har skrivit på ett treårskontrakt och återvänder därmed till Sandviken där han har varit med och tagit fem SM-guld.

– Det blir en ny utmaning för mig att testa på att vara huvudtränare. Jag förstod i diskussionerna med SAIK att de letar tillbaka till vad Sandviken har haft tidigare – både vad gäller spelidén men också ungdomsverksamheten och varumärket som helhet, säger Muhrén på Sandvikens hemsida och fortsätter:

– På så sätt kändes det som att tajmingen var bra. Jag vill engagera mig och vara med och bygga något nytt, både sportsligt och vid sidan om.

Muhrén kommer närmast från Villa Lidköping där han sedan 2015 agerat som players manager.

Han har pendlat från Sandviken där han har sin familj, till Lidköping för träningar och match, något som inte har varit optimalt sett ur familjeperspektivet.

Till sin hjälp i den nya rollen i Sandviken får Magnus Muhrén Magnus Edlund som blir assisterande tränare. Han kommer närmast från Sandvikens U20-lag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista