Evin Cetin intervjuas av P4 Gävleborgs reporter Agneta Sundberg framför tingshuset i Hudiksvall. Bilden är ett montage.
Evin Cetin intervjuas av P4 Gävleborgs reporter Agneta Sundberg framför tingshuset i Hudiksvall. Foto: Kristian Bruce Bolinder
Knivmordet i Bollnäs

Målsägandebiträde Evin Cetin: Min klient mår väldigt dåligt

Evin Cetin: Det här är en av de svåraste, tuffaste händelserna i hennes liv
3:06 min

På onsdagsförmiddagen startade rättegången om knivmordet i Bollnäs i Hudiksvalls tingsrätt. Det blev en känsloladdad första dag då den mördade mannens kläder och bilder från huset visades för rätten.

En 46-årig Ljusdalsbo står åtalad för att ha tagit sig in i sin ex-frus bostad på Brånan i Bollnäs och där dödat hennes nye partner, en 55-årig man.

Barnen i familjen, en 8-årig flicka och en 16-årig pojke, blev vittnen till händelsen. Åklagaren anser att offret bör betraktas som en styvfar till flickan.

Under onsdagens förhandling bröt kvinnan ihop flera gånger och fick ledas ut ur rättssalen.

– Min klient mår väldigt dåligt. Det är självklart en av de svåraste, tuffaste  händelserna i hennes liv. Hon har mist den person hon älskar och sett honom fått många hugg i kroppen, säger målsägandebiträde Evin Cetin till P4 Gävleborg. Hon berättar att även barnen mår mycket dåligt efter det de bevittnat.

Mer om Knivmordet i Bollnäs

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".