Ett flerfamiljshus i Ockelbo av trä som är täckt av rök. Det är nästan nedbrunnet och taket saknas. Det är stora gula eldslågor i byggnaden
En av de boende i en lägenhet vaknade av att det luktade rök och väckte de andra som bodde i huset, Foto: Bosse Stark

Flerfamiljshus i Ockelbo totalförstört efter brand inatt

Fastighetsägaren: Jag blev väckt klockan tre inatt av en hyresgäst
2:41 min

Branden i ett flerfamiljshus i Ockelbo är under kontroll nu enligt räddningstjänsten. Huset är helt utbrunnet och har brunnit under flera timmar, sedan tidigt imorse.

Klockan 03.30 imorse kom det ett larm om en villabrand i ett flerfamiljshus i Ockelbo.

Räddningtjänsten tror att branden startade i ett pannrum i källaren och senare spred sig vidare till den övriga byggnaden, som är av trä.

Personen som bodde i lägenehten ovanför pannrummet ska vaknat av brandröken, gått ned i pannrummet och sett att det brann. Han larmade räddningstjänsten och gick sedan och väckte de övriga boende i huset. 

Ingen person skadades fysiskt vid branden.

Styrkor från Sandviken och Ockelbo med en vattentank från Gävle och en motorspruta från Bergby har funnits på plats och arbetat under morgonen.

Fastighetsägaren Jan Franksson som bor i huset bredvid, berättar att vattenledningen även till det huset går igenom pannrummet på det nedbrunna huset. Det angränsande huset saknar nu vatten.

– Det känns lite bittert. Huset är över hundra år gammalt. Men det känns bra att det inte blev någon som blev dödad, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".