P4 Gävleborgs reporter Agneta Sundberg intervjuar åklagare Birgitta Fernlund i tingshuset i Hudiksvall.
1 av 4
P4 Gävleborgs reporter Agneta Sundberg intervjuar åklagare Birgitta Fernlund i tingshuset i Hudiksvall. Foto: Felix Blom
Åklagare Birgitta Fernlund på bild rakt framifrån i en mörkblå jacka. Hon ser alvarlig ut. Hon har kort, mörkbrunt rakt hår.
3 av 4
På torsdagen var det dags att höra den misstänkte 46-åringen. Foto: Felix Blom

Den misstänkte nekar till knivmordet i Bollnäs

Åklagare Birgitta Fernlund: Han bör få livstids fängelse
1:33 min

Den åtalade 46-årige Ljusdalsbon fortsätter att neka till knivmordet i Bollnäs, trots de bevis som presenterats idag. Bland annat har mannen fångats på en övervakningsfilm samma dag som mordet begicks.

I dag förhördes den 46-årige man som misstänks ha knivdödat en 55-åriga man i Bollnäs en vecka före julhelgen förra året.

Till en början handlade förhöret om vilket förhållande 46-åringen hade till sin förra fru, som hade ett nytt förhållande med den dödade 55-åringen.

De hade varit ihop i 17 år, berättade han under förhöret, men när de bröt upp accepterade han det. Han sa också att han inte känt till exfruns nye mans namn eller vetat att de flyttat ihop. 46-åringen nekade också till att ha hotat exfrun och 55-åringen, trots att det finns flera anmälningar.

När åklagaren bad honom berätta vad han gjorde den 17 december förra året ställde han sig helt frågande till vad som var speciellt med den dagen.

När åklagaren sa att det var den dagen han greps av polis i Bollnäs svarade 46-åringen att han åkt tåg från Ljusdal till Bollnäs för att träffa ett av sina barn eftersom han hade tråkigt. De brukade träffas och fika berättade han.

Åklagaren undrade vad han gjorde i Bollnäs under de tre och en halv timme innan han greps. Han berättade då att han gick runt i Bollnäs och tittade, och att det fanns mycket att titta på.

Åklagaren visade också en övervakningsfilm från stationen i Ljusdal från den 17 december och menade att den åtalade syns på filmen. Men mannen förnekade att det var han.

Mer om Knivmordet i Bollnäs

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".