Bollnäsmordet

Polisen som var först på mordplatsen vittnade i rätten

1:08 min

I dag fortsatte den tredje rättegångsdagen gällande knivmordet i Bollnäs veckan innan julafton där en 46-årig Ljusdalsbo står åtalad för mord.

Under förmiddagen har tingsrätten fått ta del av vittnesmål från poliser och ambulanspersonal som var först på mordplatsen. 

Först ut var de två poliserna som anlände först till bostaden i stadsdelen Brånan i Bollnäs efter att larmet om ett misstänkt mord kommit in.

När de klev ur bilen möttes de av en flicka och utanför huset stod en kvinna på knä. En av poliserna uppgav i förhöret att de först trodde att det är kvinnan som var skadad och försökte prata med henne.

I det läget befarade också poliserna att gärningsmannen var kvar i huset och drog därför sina vapen. Den andre polisen gick då in i huset och hittade där en livlös man i en soffa i vardagsrummet.

Strax därefter anlände ambulansen till platsen och ambulanspersonalen gick in och påbörjade en livräddande insats men avbröt relativt snabbt, eftersom de bedömde att mannens liv inte gick att rädda.

Totalt ska sexton vittnen höras under dagen. Rättegången avslutas imorgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista