Anna och Felicia Eriksson, mor och dotter från Sandviken tar en selfie framför Sveriges radio - väggen. Anna har ljust blond hår och svarta glasögon och felicia har mörkbrunt hår uppsatt i en knut.
Mor och dotter skönhetsbehandlingar Foto: Felicia Eriksson

Anna och Felicia är positiva till skönhetsbehandlingar

"Det är en mer bekväm tillvaro"
3:53 min

Vår granskning av skönhetsbranschen har väckt många kritiska röster. Men det finns även många som upplever det som väldigt positivt – bland annat Anna och Felicia Eriksson, mor och dotter från Sandviken.

Skönhetsbranschen i Gävleborg har formligen exploderat de senaste åren. 2015 så omsatte skönhetssalongerna i länet 42 miljoner, vilket nästan är en fördubbling jämfört med bara några år innan.

Anna och Felicia Eriksson är mor och dotter från Sandviken, och de har båda gjort olika skönhetsbehandlingar och ingrepp. Båda har en avslappning inställning till att fixa och förbättra saker genom att gå till salong.

Felicia säger att hon kan bli "lite storleksblind" när det gäller läppar, men hon tycker att hon själv lyckas få ett bra resultat och är nöjd när hon ser sig själv i spegeln. 

– Vi har använt en tjej som har varit länge i branschen, som är utbildad sjuksköterska och som är välutbildad, förklarar Felicia.

Hon brukar även göra sina fransar regelbundet, och prioriterar det framför att exempelvis gå ut på krogen lika ofta. 

– För mig känns det skönt att "ha det där" på plats när jag går upp på morgonen, förklarar Anna. 

Felicia håller med och förklarar att det kan vara skönt att göra en behandling som är mer permanent och som gör att hon slipper gå upp en till två timmar tidigare för att sminka sig på morgonen.

– Det är en mer bekväm tillvaro. Visst kan jag gå till jobbet utan smink – men det är en liten trygghet ändå, säger Felicia Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".