Anders Nygren GGIK
GGIK:s lagkapten Anders Nygren tvingades bita i det sura äpplet. Foto: Joel Jansson

GGIK:s dröm om superligan sprack

Gävle GIK förlorade i går den tredje och avgörande kvalmatchen i innebandy mot Örebro. GGIK förlorade med 3-4 efter straffar och missade därmed chansen att avancera upp till innebandyns högsta serie, superligan.

GGIK inledde starkt och ledde i början av 2:a perioden med 3-1. Det hade alltså mycket väl ha kunnat sluta med "godis"-seger och GGIK:s lagkapten Anders Nygren var efteråt mycket besviken:

– Direkt efteråt känns det jättetungt och man är besviken. Det kommer nog att dröja ett tag innan alla känslor kommer fram, säger han mot bakgrund av Örebrosupportrarnas hurrarop.

Han tycker att lagets insats under 1:a perioden var fantastiskt bra, samtidigt som han konstaterar att GGIK inte lyckades utnyttja sin ledning på rätt sätt

– Vi hade övertaget och borde ha kunnat utöka ledningen med några bollar till, säger han.

I stället sänkte Gävlespelarna tempot i 2:a perioden och gav Örebroarna chans att successivt komma igen och till slut kvittera till 3-3.

– I tredje perioden var det två trötta lag som spelade alldeles för återhållsamt. Mycket stod på spel och rädslan för att göra ett misstag blev kanske större än viljan att våga avgöra och vinna, säger lagkapten Anders Nygren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".