Alliansledningen i Gävle samlades på Råhustorget för en tyst minut med anledning av lastbilsattacken i Stockholm i fredags.
Alliansledningen i Gävle samlades på Råhustorget för en tyst minut med anledning av lastbilsattacken i Stockholm i fredags. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio

Offren efter lastbilsattacken i Stockholm hedrades med tyst minut

Tyst minut hölls på Rådhustorget i Gävle
1:05 min

Vi måste stå upp för ett öppet Gävle kommun och jobba med demokratiska frågor inledde Inger Källgren Sawela (M) den tysta minuten klockan tolv idag.

När alliansledningen i Gävle samlades på Rådhustorget strax före tolv idag för en tyst minut var det grått, kallt och duggregn. Något större uppslutning från gävleborna blev det inte när klockan slog tolv och offren från fredagens lastbilsattack på Drottninggatan i Stockholm hedrades. 

– Jag tycker det är viktig att uppmärksamma det här och jag tycker det är viktigt att tänkta på de drabbade, säger kommunfullmäktiges ordförande Patrik Stenvard (M). 

Efter den tysta minuten hissades flaggorna.

– För att visa att vi tillsammans ska gå stärkta ur det här och att vi tillsammans ska se till att mota de krafter som finns i vårt samhälle som vill förhindra demokratin. Nu står Sverige starkt igen, nu hissar vi flaggorna! säger kommunalrådet Helene Åkerlind (L).  

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".