Måns Hedberg på X Games i Oslo 2016.
Måns Hedberg på X Games i Oslo 2016. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix / Arkiv

Måns Hedberg har börjat resan tillbaka

Måns Hedberg om tuffa operationen
1:01 min

Snowboardåkaren Måns Hedberg är på benen igen och längtar efter att komma tillbaka till snowboarden efter den svåra olyckan i Innsbruck förra veckan.

– I dag känns det otroligt bra faktiskt. De gjorde operationen på torsdag morgon och 48 timmar efter det så funderade jag faktiskt på hur fan jag skulle överleva det här, säger Måns Hedberg.

Det var i förra veckan som Måns Hedberg från Bollnäs kraschade under en tävling i Italien och fick flygas till sjukhus i Innsbruck. Där konstaterade man att han hade brutit nacken och att läget var kritiskt.

– Att bryta nacken, det är en piss i Mississippi, men operationen däremot... Det var något annat att hänga i julgranen det, konstaterar Måns Hedberg.

Under operationen tog man ben från Måns Hedbergs höft och gjorde ett snitt i halsen och lagade nacken med benet från höften. Man satte också in en metallplatta.

Hemma i Sverige ska Hedberg träffa både doktorer och sjukgymnast och börja med rehabträningen så fort det bara går.

– Sen kommer jag att ta rehaben till 110 procent och köra så tills jag kan stå på min snowboard igen, säger Måns Hedberg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".