Julia Viktoria, en av artisterna som tävlar i P4 Nästa 2017
Julia Viktoria tävlar i P4 Nästa 2017 med låten Colors. Foto: x

Julia Viktoria är finalist nummer två i P4 Nästa Gävleborg

3:50 min

Julia Viktoria släppte sin första singel ’I’ll Do It For You’ i höstas. Hon har vunnit priset som Årets Nykomling på Local Hero- galan i februari, sjungit på Bandy VM och hennes låt har spelats på olika radiostationer runt om i Sverige.

Julia Viktoria är en mogen tonåring som har valt att följa sin egen dröm. Julia Viktoria var 14 år när hon började skriva egna låtar, 15 år när hon släppte sin första singel och nu rasar det ut texter och låtar. Att skriva låtar är ett sätt för Julia Viktoria att bearbeta sorg, besvikelse och ett dåligt självförtroende men det är också ett sätt att uppmuntra andra unga att tro på sig själva och våga vara sanna. Det är också så klart starten på hennes dröm, att bli artist med egna låtar. 

Julia Viktoria hämtar mycket av inspirationen till låtarna från sina egna erfarenheter. Hon var 11 år när hon flyttade från Stockholm till Sandviken. En ålder då det inte är så lätt att få kompisar och komma in i tjejgänget. Skolan var en jobbig tid som hon hela tiden fick fajtas och kämpa med.

”Det är inte lätt att vara ung i dag. Jag vet precis hur jobbigt det kan vara när man inte riktigt känner att man passar in”, säger Julia Viktoria.

Nu har hon skrivit låten Colors, som är en pop ballad full med sorgsen längtan.

”Jag skrev den när jag kände mig oerhört ensam. Jag tyckte att alla andra såg så lyckliga ut och jag drömde på nätterna att jag var lika lycklig men när jag vaknade var jag lika ensam igen som innan jag somnade. Låten skrev jag för att få ur mig ensamhetskänslan" säger Julia Viktoria.


För produktionen av låten Colors står Julia Viktoria Engborg, Clara Hagman och Henrik Moreborg.

Så röstar du!

Från och med måndag den 15 maj klockan 06.00 kan du rösta på din favoritlåt. Såhär gör du för att rösta:

För att rösta på låt ett, skriv: p4gävle [mellanslag] Låt 1

För att rösta på låt två, skriv: p4gävle [mellanslag] Låt 2

För att rösta på låt tre, skriv: p4gävle [mellanslag] Låt 3 

För att rösta på låt fyra, skriv: p4gävle [mellanslag] Låt 4

För att rösta på låt fem, skriv: p4gävle [mellanslag] Låt 5

Skicka smset till nummer 72250.

Det går att rösta max 10 ggr från samma abonnemang.

Glöm inte att lyssna på P4 Gävleborg 3 juni kl. 13.03 då finalen avgörs!

Så går röstningen till

Resultatet i P4 Nästas lokala finaler och riksfinal avgörs av publikens sms-röster, kombinerade med jurygruppers. Dessa röster omvandlas till poäng utifrån inbördes placering i respektive röstningsgrupp och vägs sedan samman till ett gemensamt poängresultat från publiken och juryn.

Om du vill sms-rösta i P4 Nästa är kostnaden 3 kr/röst + eventuell trafikavgift. Du kan rösta max 10 ggr/abonnemang/röstningsomgång. Det antal röster du bidrar med registreras i röstningssystemet under förutsättning att du angett rätt röstningsnummer och -prefix när du röstade. 

För att få ett svarsmeddelande som bekräftar att din röst registrerats behöver ditt telefonnummer vara kopplat till en betaltjänst som t ex WyWallet som hanterar kostnaden för svarsmeddelandet. Din röst räknas även om du inte får något svarsmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista