Försvarare Jan Nyman som försvarar 20-åringen som misstänks för dubbelmord i Råbo utanför Hudiksvall i december 2016. Till vänster en bild från rättssalen där en skymtar den misstänkte, vars bakhuvud är maskat.
1 av 2
Jan Nyman försvarar 20-åringen som misstänks för dubbelmord i Råbo. Foto: Kristian Bruce Bolinder / P4 Gävleborg

Dubbelmordet i Råbo: Rättegången hålls bakom stängda dörrar

1:25 min

Rättssalen blev nästan fullsatt när rättegången skulle inledas på måndagen. Snart kom dock beskedet att förhandlingarna sker bakom stängda dörrar.

Målsägandes bänkrader blev snabbt fulla. Den åtalade 20-åringen satt hela tiden med ryggen vänd mot åhörarna.

Den misstänkte 20-åringens försvarare Jan Nyman började med att begära att processen skulle hållas bakom stängda dörrar, och motiverar det med mannens unga ålder samt hans psykiska problem. Jan Nyman tror att dessa kommer bli ett olämpligt tema under förhören.

Rätten gick på Jan Nymans linje och beslutade att rättegången ska hållas bakom stängda dörrar. Alla åhörare utom målsägande får lämna rätten.

Flera släktingar och bekanta till den mördade mannen och kvinnan hade hoppats på att få ett avslut genom att följa rättsprocessen, och blev därför väldigt besvikna på beskedet att den kommer att hållas bakom stängda dörrar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista