Tre personer står i en arena och ler mot kameran. Två håller pokaler och har klubbjackor i blå respektive svart. Den tredje personen längst till vänster har blå kostymjacka och glasögon.
Hampus Nordberg och Viktor Brodd vann herrdubbelklassen i Kroatien Open i Zagreb. Foto: Privat

SUIF om vinsten i herrdubbel i Zagreb - "Det här är stort"

"Det här är stort"
0:56 min

SUIF-spelarna Hampus Nordberg och Viktor Brodd fick sin största internationella framgång i helgen när de vann herrdubbelklassen i Kroatien Open i Zagreb.

– Ja, i dubbelsammanhang så är det här det klart största som vi har varit med om. Vi har vunnit två Sm-guld innan men vi är överens om att det här är ganska mycket större. Det här är stort, säger Hampus Nordberg. 

De besegrade det tjeckiska paret Konecny/Polansky med klara 3-0 i finalen lördags eftermiddag.

– Vi förlorade bara tre set genom hela turneringen så då tycker jag att man kan se sig som värdiga vinnare, säger Hampus Nordberg. 

Vägen fram till segern för Hampus o Viktor gick via två kvalsegrar.

– Vi får en bättre dubbelrankning och kommer att få lättare väg att gå långt senare. Det är svårt att slå sig in bland de bästa i svenska landslaget men det är en bit på vägen iallafall, säger Hampus Nordberg.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".