Stadstrafik i Gävle
Enligt Netbuss har efterfrågan på de tryckta tidtabeller minskat. Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio

De tryckta tidtabellerna tas bort

Henrik Nyquist: Den tryckta tidtabellen kan aldrig konkurrera
1:10 min

Från och med den 19 juni kommer Nettbuss i Gävle att begränsa utdelningen av de tryckta tidtabellerna som inte längre kommer erbjudas i bussar eller hos biljettombud.

Förändringen kommer i samband med att sommarens uppdaterade tidtabeller presenteras. Enligt Netbuss har efterfrågan på de tryckta tidtabeller minskat, samtidigt som användandet av digitala kanaler ökat.

– Informationen i våra digitala kanaler har blivit mycket bättre, du kan köpa din biljett och se vart din buss befinner sig. Det kan det tryckta tabellen aldrig konkurrera med, säger Henrik Nyquist, kommunikationschef på Nettbuss. 

Nettbuss har haft frågan uppe för diskussion i flera år, och i samtal med medlemmarna i deras fokusgrupper har det funnits en delad mening om de tryckta tabellernas framtid. 

– Visst finns det dom som ser att vi fortsätter, men det har heller inte varit några större reaktioner när vi säger att vi ska sluta, säger Henrik Nyquist, kommunikationschef på Nettbuss.

De som ändå önskar tryckta busstidtabeller kan hämta det hos X-trafiks Kundcenter på Norra Rådmansgatan i Gävle där de kommer att finnas i en begränsad och enklare upplaga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".