En polisbil på en skogsväg i skogen där polisen letar efter den försvunna 19-åringen
1 av 4
Polisen har spärrat av ett stort område mellan Iggesund och Forsa. Foto: Christian Höijer / P4 Gävleborg
En polisbil på en skogsväg i skogen där polisen letar efter den försvunna 19-åringen
2 av 4
Polisen har spärrat av ett stort område mellan Iggesund och Forsa. Foto: Christian Höijer / P4 Gävleborg
En vit och blå polishelikopter i luften mot ljusblå bakgrund
3 av 4
En helikopter används i sökandet efter den försvunna 19-åringen. Foto: Johan Nilsson/TT
polisbil, blåljus
4 av 4
Polisbil under utryckning nattetid. Foto: Johan Nilsson/TT

Tre unga män anhållna för människorov – 19-åring saknas

Christer Nordström, polisen: Vi har säkrat spår
2:23 min

En 19-årig kvinna från Njutånger saknas sedan natten mot söndag. Tre unga män har anhållits misstänkta för människorov, uppger polisen i Gävleborgs län.

Natten till måndagen beslutade jouråklagare att de tre männen skulle hämtas in till förhör, och efter förhör anhölls de. 

– Under natten fick man en känsla av att det fanns personer som hade mer att berätta. Därför hämtades tre unga män in på förhör och anhölls därefter, säger polisens presstalesperson Mikael Hedström.

Under måndagseftermiddagen rapporterade TT att två av tre av de misstänkta männen nekat till brott, den tredje hade ännu inte träffat sin advokat och det är oklart hur han ställer sig till anklagelserna.

Männen är misstänkta på sannolika skäl, den högre misstankegraden, säger förundersökningsledare Karolina Lindekrantz till P4 Gävleborg.

Polisen fortsätter att söka den försvunna 19-åringen i det område i Forsatrakten som man senast känner till att hon skulle ha befunnit sig i. 

Sökandet är koncentrerat till en viss gård i området, där polisen hittat spår. Under natten till tisdagen påbörjade Sjöpolisen sitt sökande i en sjö i närheten.

– Vi har hittat spår innanför avspärrningarna. Jag kan av utredningsskäl inte gå in på vad det handlar om för spår, säger Christer Nordström presstalesperson vid polisen region Mitt.

Kan du berätta varför ni är intresserade av gården?

– Nej, jag kan inte det. Det beror på att vi nu har tre personer anhållna misstänkta för människorov. Det pågår förhör och vi bearbetar uppslag och tips från allmänheten, och det här gör att vi i nuläget inte kan berätta mer, säger Christer Nordström.

Polisen är väldigt återhållsam med information eftersom förundersökningen är i ett mycket känsligt läge.

Föräldrarna larmade polisen i lördags och sedan dess har sökinsatsen pågått.

Mer om Försvunna 19-åringen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".