Finns inget hinder att döma 46-årige ljusdalsbon till fängelse.
1 av 3
Finns inget hinder att döma 46-årige ljusdalsbon till fängelse. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio
Målsägandebiträdet Evin Cetin vill att 46-åringen döms till livstids fängelse.
2 av 3
Målsägandebiträdet Evin Cetin vill att 46-åringen döms till livstids fängelse. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio
Advokat Leif Silbersky försvarar 46-åringen.
3 av 3
Advokat Leif Silbersky försvarar 46-åringen. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio

Misstänkte Bollnäsmördaren kan dömas till fängelse

1:32 min

Den man från Ljusdal som misstänks för mordet på en man i Bollnäs just före jul lider inte av någon allvarlig psykisk störning och kan därför dömas till fängelse.

Det står klart efter att den rättspsykiatriska undersökningen idag presenterades för Hudiksvalls tingsrätt. Evin Cetin företräder den mördade mannens familj och hon var nöjd med utredningen.

– Det här visar att det är en person som har planerat det här mordet och att det har varit särskilt hänsynslöst, säger målsägarbiträdet Evin Cetin.

Det gick på några minuter för domstolen att gå igenom den rättspsykiatriska utredningen av 46-åringen. 

I den konstateras bland annat att mannen har en intellektuell nedsättning men att den är lindrig och någon annan psykisk störning verkar inte finnas. 

Däremot har han ett antisocialt beteende och visar brist på ångerkänslor men det finns inget hinder att döma honom till fängelse.

Eftersom tingsrätten redan kommit fram till att det finns övertygande bevisning för att ljusdalsbon är skyldig återstår det bara att bestämma vilket straff som ska utdömas. 

Åklagare Birgitta Fernlund anser att han ska dömas till livstids fängelse, något som målsägarbiträdet Evin Cetin håller med om:

 – Framförallt eftersom ett av barnen har bevittnat detta och att det har skett i hemmet som är en skyddad vrå och att det har varit planerat och hänsynslöst utfört, säger Evin Cetin som företrädet den mördades familj.

Den misstänkte 46-åringen själv hävdar att han är oskyldig, säger hans advokat Leif Silbersky som inte ville ge någon mer kommentar om dagens besked.

Domen kommer den 29 maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista