Längst fram i bilden syns en kvinna med glasögon, kortklippt hår och svart kavaj. I bakgrunden syns en skyl som det står 40 år på.
Rektor Maj-Britt Johansson vid 40-årsfirandet av Högskolan i Gävle. Foto: Linnea Nordström/Sveriges Radio

Festligt firande när Högskolan i Gävle fyllde 40

1:10 min

Hundratals besökare lockades till Högskolan i Gävle när skolan hade 40-årsjubileum idag.

– Det känns fantastiskt att vi får den här möjligheten att bjuda in och berätta om vår resa under de här 40 åren, säger rektor Maj-Britt Johansson.

Firandet av högskolan kantades av föreläsningar, olika aktiviteter och så klart tårta. Maj-Britt Johansson berättar att Högskolan i Gävle är mycket viktig för länet.

– Om inte högskolan fanns här skulle många låta bli att studera, och för att hjälpa till ytterligare så bedriver vi också nästan hälften av vår utbildning på distans, säger Maj-Britt Johansson.

Hur ser du på högskolans kommande 40 år?

– Det är ju en ständig utveckling och vi kan inte slå oss till ro. Jag tror att vi kommer att få se ännu mer nätbaserat lärande i framtiden. En stor utmaning är också att locka de unga männen till högskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista