Anna Kinberg Batra
Anna Kinberg Batra i Gävle konserthus Foto: Kristian Bruce Bolinder/Sveriges Radio

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra besökte Gävle

Anna Kinberg Batra: Sverigedemokraterna är inte att lita på
0:46 min

Hon talade idag på pensionärsförbundet SPF Seniorers kongress på Gävle konserthus.

Sverigedemokraterna i Gävle hotar att fälla Alliansens budget nästa vecka, på samma sätt som man fällde den Röd-Gröna budgeten 2015. Alliansen i Gävle har inte gett besked om hur de kommer att agera om budgeten fälls.

P4 Gävleborg frågade Anna Kinberg Batra hur Gävle-moderaterna och Alliansen ska agera nu efter Sverigedemokraternas hot:

– De måste fatta sina egna beslut här, men vi vill ta ansvar med Alliansen för att kunna leda både Sverige och Gävle, säger Anna Kinberg Batra

Vad är ditt råd till Alliansen i Gävle?

– Det som syns här är att Sverigedemokraterna inte är något att lita på om man vill ha en moderat ledning eller en alliansledning. Det är ju ett viktigt budskap både idag och inför valet nästa år, säger Anna Kinberg Batra.

Pensionärerna som du har talat inför idag. Hur viktiga är de som väljargrupp?

– De är mycket viktiga. Vi vill ju att Sverige ska vara starkt för alla oavsett var man är i livet. Och när man vill fortsätta jobba efter 64 då ska det löna sig bättre. Om man har jobbat färdigt och är pensionär då ska man också få lägre skatt, och få tillvaron att gå ihop både ekonomiskt, med tryggheten och med valfriheten, säger Anna Kinberg Batra.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".