En tekniker, helt klädd i vitt inklusive vit huva, kommer gående ut från ett skogsområde som är avspärrat med polisband. Hen håller vad som ser ut som en brun papperspåse i ena handen. I förgrunden suns vändplanen och en polispiket.
1 av 2
En tekniker kommer ut från det avspärrade skogsområdet i Sätra där mordet begicks. Foto: Kristian Bruce Bolinder/Sveriges Radio.
Kammaråklagare Therese Stensson vid den misstänkta mordplatsen i sätra
2 av 2
Åklagare Therese Stensson tog med rätten på syn till platsen för det misstänkta mordet. Foto: Sveriges Radio.

Sätramordet: 17-åringen lider inte av allvarlig psykisk störning

Therese Stensson, åklagare: Man kan inte misstänka någon psykisk störning
0:49 min

Den 17-årige kille som i februari mördade en 16-åring i stadsdelen Sätra i Gävle led under tiden för mordet inte av någon allvarlig psykisk störning. Det slås fast i den rättspsykiatriska undersökning som presenterades i dag.

Beskedet innebär att 17-åringen inte kommer att dömas till rättspsykiatrisk vård. Och med anledning av hans låga ålder är fängelsestraff uteslutet menar åklagare Therese Stensson.

– Eftersom han är under 18 år blir det sluten ungdomsvård, men det är motsvarigheten till fängelse för ungdomar, säger Therese Stensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".