Ryktenas man talar ut – Eric Larsson från Gävle om karriärens nästa steg

2:41 min

Gif Sundsvalls stjärna Eric Larsson har utgående kontrakt. Rykten placerar honom i stora klubbar. Jag har utvecklats mycket i år, säger Eric Larsson.

Han är Gif Sundsvalls klart bästa spelare den här säsongen, högerbacken Eric Larsson. Han har gjort tre mål och skapat många av lagets farligheter både denna och förra säsongen. 

26-åringens kvalitéer har inte gått omärkt förbi, och med ett kontrakt som går ut är han ett hett villebråd bland Allsvenska lag. Rykten har placerat honom i mer än ett av säsongens absoluta topplag.

Eric Larsson svävar på svaret om han kommer att lämna Gif Sundsvall;

– Mycket kan hända i den här branschen, vi får se vad som händer. Just nu har jag kontrakt med Gif Sundsvall och har fullt fokus på att göra bra prestationer här.

Men vad vill du göra?

– Klart man vill komma så långt som möjligt med sin karriär, sedan hur man ska nå sin topp är svårt att säga.

Du måste bestämma dig ganska snart, den 11 augusti stänger FIFAs sommarfönster för övergångar?

– Det är inte jag som kan bestämma sådant, ligger det något på bordet får man ta ställning till det, och vad som är bäst för mig, men just nu har inte jag sett någonting på bordet.

Men om och när ett anbud kommer är Eric Larsson redo, hans studier är klara och karriären har kommit till en plats då det är dags:

– Jag hade en bra säsong förra året och även i år känns bra, så man känner sig öppen och redo att ta ett kliv. Men vart, hur och när det bli det får man se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista