Fyra barn i ett blått tält
1 av 2
Isa, Ida, Vera och Lisa träffades första gången på lägret för tre år sen, nu är det en av årets höjdpunkter att ses igen. Foto: Felix Blom/Sveriges Radio
Ari Sorsa står framför lägerflaggan med alla årtal som det varit läger.
2 av 2
Lägerchefen Ari Sorsa är glad över att lägret fortsätter att locka många. Men tycker att det är tragiskt att Smörnäs finns med på Alliansens lista över områden dom vill ta bort från kommunal regi. Foto: Felix Blom/Sveriges Radio

Stort intresse för vildmarksläger

"Det är full rulle, det är all time high!"
3:14 min

Vid lägergården i Smörnäs springer nu ett 60-tal barn runt och leker, tältar och lär sig om naturen. Det är det årliga vildmarkslägret som samlat så många. Men trots att så många är intresserade är lägrets framtid ovis.

I snart 40 år har det pågått lägerverksamhet vid lägergården i Smörnäs, och intresset för att lära sig om naturen verkar vara på topp bland barn. Ari Sorsa, lägerchef är glad att så många kommit ut till lägergården för en vecka i naturen.

– Det är full rulle, all time high. Vi har 65 barn anmälda så det är fantastiskt roligt.

Trots att många är intresserade så presenterade alliansen under våren en lista på 57 fastigheter som dom vill sälja eller riva, där ibland Lägergården i Smörnäs, någonting som förvånade Ari.

– Vi blev ju lite tagna på sängen när vi fick veta det. Vi äger delar av området här men skulle kommunen sälja och vi inte får hyra av den som tar över i framtiden så försvinner ju lägret, och egentligen all verksamhet här ute, så det är ju tragiskt, säger Ari Sorsa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".