lång kö till Hårga hembyggdsgård
1 av 2
1000 besökare såg systrarna Lina och Hanna Hedlund leda allsången för att hedra sin pappa Latta Hedlund som började som jazzmusiker på 60-talet i Kilafors.
hanna och lina hedlund
2 av 2
Systrarna Hanna och Lina Hedlund drog 1000 besökare till Hårga hembygdsgård när dom hyllade sin pappa Latta med en allsångskväll. Foto: Felix Blom/Sveriges Radio

Systrarna Hedlund slog publikrekord när de hedrade pappa Latta med allsång

"Så fort det var fest så gjorde han ett allsångshäfte"
2:18 min

Hanna och Lina Hedlund är tillbaka i Kilafors och det för att hedra sin pappa Latta Hedlund, som gick bort förra året genom att hålla en allsångskväll i hans minne.

Kön ringlade sig lång med allsångssugna besökare som väntade upp emot staketet vid hembygdsgården i Hårga under tisdagskvällen. Och det fanns dom som köat i flera timmar innan allsångskvällen ens börjat. 

Det blev publikrekord, 1000 besökare såg systrarna Lina och Hanna Hedlund leda allsången för att hedra sin pappa Latta Hedlund som började som jazzmusiker på 60-talet i Kilafors, han har förutom att inspirera sina barn till att jobba med musik också startat Kilafors Storband.

– Pappa var en sån där person som gjorde det omöjliga, och han var mycket sån som tyckte att alla får vara med, säger Hanna Hedlund.

Att det blev allsång var ingen slump, efter att Latta Hedlund gick bort hittade hans döttrar Hanna och Lina väldigt mycket allsångshäften bland hans saker. Så när dom kände att det var dags att förverkliga sina tankar om att göra något tillsammans i Kilafors så var en allsångskväll given.

– Det känns stort att få göra det här, men också väldigt känslosamt för det här är första gången som vi kommer upp och pappa inte är här, men det här blir i hans ära, säger Hanna Hedlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".