Lurade syster på snapchat – för att kunna gifta bort henne

1:45 min

En familj från Västsverige står åtalade för att ha försökt röva bort sin 17-åriga dotter. Men de nekar till brott.

Det var i början av juli som en familj försökte röva bort sin 17-åriga dotter, som var placerad på ett skyddat boende i Söderhamn.

Föräldrarna och deras två söner greps då och samtliga står nu åtalade för olaga frihetsberövande. Ett brott som kan ge 10 års fängelse.

I dag inleddes rättegången och under dagen har bland annat den 17-åriga flickan vittnat. Åklagare Peter Helsing menar att bevisläget är gott.

– Det är målsägandens uppgifter och två mycket tydliga vittnesuppgifter. För det här sker ju mitt på dagen när människor rör sig ute, säger åklagare Peter Helsing

Modern, fadern och de två bröderna bär alla samma ansvar även om den ene brodern spelat störst roll, enligt åklagaren Peter Helsing. Det är nämligen han som via Snapchat ska ha tagit kontakt med flickan och på så sätt kunnat lokalisera henne. Brodern företräds av advokat Jan Nyman och han har en avvikande uppfattning om skeendet.

– Han förnekar brott, han är oskyldig. Det här har inte varit den brottsliga gärning som åklagaren påstår utan man har varit överens om att man ska hämta flickan helt enkelt, säger advokat Jan Nyman. 

Åklagare Peter Helsing kommer att yrka på fängelse på sista rättegångsdagen på fredag. 

Samtliga i familjen nekar till brott.