Samtalsterapeuten som andra lyssnar på

1:27 min

Samtalsterapeuten Anna Cederstam Krantz, från Sandviken, är en av kvinnorna bakom podden Omänskligt som nu ligger på poddtoppen.

– Det känns nästan lite overkligt faktiskt.

Anna Cederstam Krantz och hälsoprofilen Sofia Ståhl är kompisar och före detta kollegor. De kände att de ville göra något tillsammans kring ämnena hälsa, psykisk ohälsa, självkänsla, stress, vardagsliv och balans och under en promenad kom de på att en podd var rätt forum.

– Det kändes rätt, i en bok är det ju liksom det som står som står där. I en podd kan man diskutera saker och återkomma till samma ämne en annan gång och så. Och så ligger ju poddar i tiden, säger hon.

Anna Cederstam Krantz har jobbat som samtalsterapeut i tio år och har märkt att det är allt fler som mår dåligt i vårt samhälle. Hon tror mycket beror på att vi jämför oss med varandra mer nu när vi har sociala medier. 

Podden heter ju Omänskligt, tycker du att vi försöker vara omänskliga nu för tiden?

– Ja, till och från så tycker jag det. Jag tycker att vi behöver bli mera nyanserade med vilka vi är. Alla människor har någonting vitt i sig och alla har någonting svart i oss och vi behöver inte skämmas för att vi har det.