Karin Rystedt HR-direktör och Anna Bergström, ordförande för Vårdförbundet i Gävleborg
Karin Rystedt, HR-direktör på region Gävleborg och Anna Bergström, ordförande för Vårdförbundet i Gävleborg Foto: Johanna Lill-Inger Karlsson / Sveriges radio

Region Gävleborg och Vårdförbundet oense om tidsbunda kontrakt

Karin Rystedt, Region Gävleborg: Rimligt att vi säkerställer att investeringen kommer invånarna och patienterna till godo
1:03 min

Sjuksköterskor som vidareutbildar sig med full lön är tvungna att arbeta kvar i Region Gävleborg i tre år efter utbildningen för att få pengarna, något som Vårdförbundet kritiserar.

Region Gävleborgs HR-direktör Karin Rystedt tycker det är rimligt med tids-kontrakt med tanke på den stora investering som utbildningen är för Regionen.

 – Vår ambition är att ingen enskild medarbetare ska drabbas ekonomiskt av det här. Intentionen är att om man trots avtalet väljer att byta arbetsgivare så är vi också beredda att förhandla med den arbetsgivaren om att de ska ta över investeringen som utbildningen inneburit. Det är rimligt att regionen säkerställer att investeringen kommer invånarna och patienterna till godo, säger Karin Rystedt. 

Men Anna Bergström som är ordförande för Vårdförbundet i Gävleborg, tycker inte att den här typen av tidsbunda kontrakt behövs för att få medarbetare att stanna kvar efter den här typen av vidareutbildning.

– En attraktiv arbetsgivare, vilket de blir med dem här erbjudandena, behöver inte binda sin personal. De kommer stanna ändå. Jag tycker också att de betalar tillbaka med sin kompetens. En kompetens som efterfrågas av arbetsgivaren och som de har brist på. Det är återbetalningen, säger Anna Bergström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".