Föräldrar anhållna misstänkta för grov misshandel av ettårig flicka

0:59 min

Vid halv-tvåtiden i natt så larmade sjukhuspersonalen på Gävle sjukhus polisen efter att en ettårig flicka kommit in till sjukhuset med skador som fått personalen att reagera.

Flickan hade skador som hon inte hade kunnat tillfogat sig själv, enligt vakthavande befäl Linda Winge vid Gävleborgspolisen.

Föräldrarna omhändertogs misstänkta för grov misshandel och efter att två förhör har hållits i natt så är nu båda föräldrarna anhållna.

Flickan som är drygt ett år har inte livshotande skador.

Polisens presstalesperson Christer Nordström säger att han inte vill gå in närmare på flickans skador mer än att åklagaren anser det vara grov misshandel.

– Det här är en bedömning som åklagaren har gjort. Jag vill inte göra några gränsdragningar här med tanke på ärendet som vi utreder, säger han.

 Hur ställer sig föräldrarna till brottsmisstanken?

– Jag vill inte gå in på några detaljer om vad som framkommit vid förhör. Vi befinner oss i ett mycket tidigt skede i förundersökningen. Det är ett antal personer som kommer förhöras och sen så får vi också avvakta besked i från sjukhuset och detaljer kring barnets skador, säger Christer Nordström.