Inger Källgren Sawela, oppositionsråd för Moderaterna i Gävle kommun. Foto: Love Liman / Sveriges Radio
Inger Källgren Sawela, oppositionsråd för Moderaterna i Gävle kommun. Foto: Love Liman / Sveriges Radio

Ingen ny mandatperiod för Inger Källgren Sawela

Inger Källgren Sawela: Nu blir det andra saker i livet
5:06 min

Under ett möte under onsdagen meddelade Inger Källgren Sawela, moderat kommunalråd i Gävle, att hon inte kommer kandidera i valet 2018.

På onsdagskvällen meddelade kommunalrådet och moderaten Inger Källgren Sawela att hon inte kommer att kandidera i valet 2018.

Inger Källgren Sawela har tidigare kritiserats för hennes hantering av förvaltningschefen och chefsjuristen Helén Åleskog, då hon befordrade henne till biträdande kommunchef och gav henne ett lönepåslag på 40 000 kronor i månaden. Men att hon inte väljer att ställa upp i valet 2018 har inget med kritiken mot henne att göra, säger hon.

– Jag har landat i att livet har så mycket annat än bara att arbeta och ge sin tid till demokrati och politik, även om jag fortfarande tycker att det är väldigt roligt och spännande, säger Inger Källgren Sawela. 

Under sammanträdet som Moderaternas fullmäktigegrupp höll under onsdagskvällen ska också de närvarande, enligt Inger Källgren Sawela, ha meddelat att de har ett fortsatt förtroende för henne.

– Det var ett väldigt bra möte för min personliga del eftersom alla sa att de har fullt förtroende för mig och att de ställer upp helt och hållet för mig så länge jag är kvar i kommunen, säger Inger Källgren Sawela.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".