Plaströr innan
Spolar med fiberrör.

Fiberläggare släckte ner gatubelysning i Hamrånge

Niklas Karnhill, IP Only: Jag vill inte skylla på semestertid eller långa ansökningstider. Sånt här ska inte hända.
1:09 min

Under ett par veckor har en del boende vid Hamrångevägen norr om Gävle varit utan sin gatubelysning. Det sedan elkablar grävts sönder i samband med en pågående fiberläggning.

Kabelavgrävningen skedde av en underleverantör till fiberoperatören IP Only i samband med fiberläggning i området.

IP Onlys pressansvarig Niklas Karnhill ser allvarligt på den oplanerade mörkläggningen.

– Vi är ju ibland nära olika ledningar givetvis och tyvärr inträffar såna här incidenter ibland. Det händer inte ofta, men nu hände det tyvärr här. Det är vårat ansvar, säger han.

En boende längs Hamrångevägen som P4 Gävleborg varit i kontakt med tycker att det varit besvärligt under de två veckor som belysningen fattats på tio lyktstolpar. Utan gatlampor säger hen att det inte går att se vem som rör sig i området eftersom en lång vägsträcka hamnat i totalt mörker.

Jag vill inte skylla på semestertid eller långa ansökningstider. Sånt här ska inte hända ändå.

Enligt Niklas Karnhill på IP Only var man medveten om den söndergrävda kabeln ganska omgående. Att få igenom alla nödvändiga säkerhetsåtgärder för att kunna utföra reparationen har dragit ut på tiden, men han säger att arbetet beräknas vara klart i dag fredag.

– Det höjer säkerheten men ibland gör det också att det tar lite längre tid. Vi tycker det är jättetråkigt och beklagar verkligen det här. Jag kan bara säga att vi kommer se över den här processen med den här underentreprenören för det har tagit för lång tid, säger Niklas Karnhill och tillägger:

– Jag vill inte skylla på semestertid eller långa ansökningstider. Sånt här ska inte hända ändå.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".