en ensam person i trenchcoat och huvudbonad i en gångtunnel
Den 17-åriga tjejen hade skyddat boende i Hälsingland men kidnappades ändå av sina föräldrar, som ville gifta bort henne i Afghanistan. Personen på bilden har inget med personerna i texten att göra. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Tio månaders fängelse för föräldrar som försökte kidnappa och gifta bort sin dotter

Agneta Sundberg, reporter: Hennes bror kontaktade henne på Snapchat och därefter lurades hon in i bilen
1:36 min

De två föräldrar som försökte kidnappa sin 17-åriga dotter för att gifta bort henne döms till tio månaders fängelse, enligt domen som kom från Hudiksvalls tingsrätt idag.

Tio månaders fängelse blev domen Hudiksvalls tingsrätt för de två föräldrar som tvingade in sin 17-åriga dotter i en bil i Söderhamn.

Flickans två bröder, som också deltog i frihetsberövandet, döms till skyddstillsyn.

I början av juli larmade vittnen om att flickan tvingades in i bilen och polisen kunde tack vare det stoppa bilen som familjen färdades i på E4 vid Norrbränningen i Söderhamns kommun.

Den 17-åriga tjejen kommer från Skaraborg och hade skyddat boende i Hälsingland på grund av risken att hennes föräldrar skulle försöka gifta bort henne i Afghanistan mot hennes vilja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".