Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Maträtter från 19 länder serverades i Sandviken

Publicerat lördag 19 augusti 2017 kl 13.39
"Det är viktigt att bjuda på sin kulturmat"
2:02 min
Hagop Markanian serverade mat från Armenien, Libanon och Syrien.
1 av 2
Hagop Markanian serverade mat från Armenien, Libanon och Syrien. Foto: Joakim Dahlbäck / Sveriges Radio
Hagop Markanian serverar mat till besökare vid sitt matstånd på Hantverkartorget i Sandviken.
2 av 2
Deltagarländerna har mer än fördubblats för årets Världsmat. Från 9 deltagare 2016, till årets 19 matkulturer. Foto: Joakim Dahlbäck / Sveriges Radio

Matkultur från nästan hela jorden slogs om uppmärksamheten på Hantverkartorget i Sandviken när det serverades rätter från 19 länder på matmässan Världsmat under lördagen.

För andra året i rad serverades det rätter från en uppsjö matkultur. Allt från Eritrea och Albanien, till Burma, Kurdistan och en lång rad andra nationer.

Hagop Markanian är armenier från Syrien, men har bott i Sandviken i över 30 år. Vid ett av dem många matstånden på Hantverkartorget stod han och serverade mat från Armenien, Libanon och Syrien.

– Det är viktigt att bjuda på sin kulturmat till svenskar. Alla tycker det är gott, säger han.

Vad har gått bäst?

- Salladen, Tabbouleh!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".