Strömvallen i Gävle.
1 av 2
Strömvallen i Gävle. Foto: Anna Molin/Sveriges Radio
Viveka Sohlén
2 av 2
Viveka Sohlén planeringsstrateg kommunledningskontoret Gävle kommun. Foto: Christine Odén

Framtiden för Strömvallen kan avgöras

Viveka Sohlén, planeringsstrateg: Vi tjänstemän måste har klart för oss vad politiken vill
1:00 min

Frågan om vad som ska hända med anrika Strömvallen, där Gefle IF tidigare spelade sina matcher kan komma närmare ett svar i dag, vilket gd.se var först med att rapportera.

Viveka Sohlén är planeringsstrateg på kommunledningskontoret och har uppdraget att utreda det mycket speciella området kring Strömvallen.

– Det här är i skärningspunkten för riksintresset för kulturmiljö så visst är det speciellt och det är ju det som gör det spännande och intressant att utveckla vidare, säger hon.

Efter att marken och den kulturhistoriskt viktiga miljön kring Strömvallen nu utretts finns tre förslag på områden där bostäder kan byggas. Det handlar om Strömvallen, planen mellan Strömvallen och Silvanum och Kungsbäcks idrottsplats.

Politikerna i kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott kan besluta om att gå vidare med ett av alternativen, med flera eller inte med något.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".