Patrik Stenvard, länsordförande för Moderaterna i Gävleborg.
Patrik Stenvard, länsordförande för Moderaterna i Gävleborg. Foto: Maria Zander/Sveriges Radio.

M i Gävleborg står bakom Anna Kinberg Batra

Patrik Stenvard, M Gävleborg: Vi står bakom vår partiledare
0:56 min

Den interna kritiken mot Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra har tagit ny fart. Avgångskrav kommer från flera håll – men inte från Gävleborg.

En majoritet av de ledande moderaterna i Stockholms län saknar förtroende för Anna Kinberg Batra. Det framgick när moderata förbundsstyrelsen i Stockholms län tillsammans med partiets kommunpolitiker hade telefonmöte i dag.

Men i Gävleborg har Anna Kinberg Batra fortfarande stöd av sina partikamrater. 

– Vi har ställt oss bakom Anna Kinberg Batra när vi valde henne på stämman för ett par år sedan, och vi har inte diskuterat frågan efter det och vi står bakom henne tills dess vi har något annat att meddela, säger Patrik Stenvard som länsordförande för Moderaterna i Gävleborg.

Om en dryg månad samlas moderaternas partistämma i Örebro. Stämman ska formellt inte välja partiordförande men skulle den sittande partiledaren känna sig tvingad att avgå finns ändå en möjlighet att göra om partimötet till ett möte där man väljer en ny ledare.

Tidigare i dag framträdde Anna Kinberg Batra på en presskonferens och försäkrade att hon inte tänker avgå.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".