Simhallen i Alfta kommer att hållas avstängd till efter årsskiftet.
Simhallen i Alfta kommer att hållas avstängd till efter årsskiftet. Foto: Ovanåkers kommun

Alfta simhall stängd hela hösten efter vattenskadan

Anna Hansson: "Inte optimalt"
1:43 min

Simhallen i Alfta kommer inte kunna användas under hösten på grund av en omfattande vattenskada som upptäcktes i våras.

Anna Hansson är tillförordnad chef för idrottsanläggningarna i Ovanåkers kommun.

– Det var strax efter stängning i våras som skadan upptäcktes. Den var dessvärre väldigt stor och berör både duschar och omklädningsrum, säger Hansson.

Simhallar är anläggningar som kommuninvånare ömmar för. Därför blir det förstås ett stort avbräck för såväl skolelever, som ska lära sig simma, som badsugen allmänhet i Alfta när simhallen hålls stängd under hösten.

– Vi har runt 20 000 bad bland allmänheten, sen omkring 8 000 bad bland skolelever.

Orsaken till vattenskadan är att tätskikten i bassängen inte har hållit tätt. Just nu står anläggningen under tork i väntan på att renoveras.

Anna Hansson säger att simhallen beräknas öppna igen andra veckan under 2018. Tills dess får alla invånare i kommunen nyttja Edsbyns simhall där öppettiderna kommer att öka.

Men pallar då simhallen i Byn för trycket?

– Allmänhetens bad, där är det inga problem eftersom Edsbyns simhall är större. När det gäller skolelever så kommer det vara dubbelbemannat så att det ska gå, men givetvis är det inte optimalt att två klasser kommer att ha simundervisning samtidigt, säger Anna Hansson, tillförordnad chef för idrottsanläggningarna i Ovanåkers kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".