Jacob Blomqvist i Gavlerinken
Jacob Blomqvist efter ett träningspass Foto: Kristian Bruce Bolinder/Sveriges Radio

Imorgon börjar allvaret för Brynäs hockeyherrar

Jacob Blomqvist: En chans att svetsa ihop laget
1:18 min

Imorgon spelar Brynäs hockeyherrar sin öppningsmatch i Champions Hockey League hemma mot finska IFK Helsingfors.

Det betyder första tävlingsmatchen för Brynäs sedan förlusten i den sjunde och avgörande SM-finalmatchen mot HV71.

– Jag tycker att det känns bra. Det märks att vi spelade länge förra säsongen så det var inte så himla ovant att gå på is, säger Jacob Blomqvist, kapten i Brynäs.

Det blev en kort grillsäsong med andra ord?

– Ja väldigt kort. Det gjorde att vi kunde hålla fokus och kvalitet uppe på hela försäsongsträningen när man vet att den är lite kortare än normalt, säger Jacob Blomqvist.

Är det en fördel att det blev en lång säsong ifjol och en tidig start i år?

– Absolut. Vi fick spela slutspelsmatcher och sjunde avgörande. Det är något man växer med och blir ännu mer rutinerad. Nu vet alla vad som krävs, säger Jacob Blomqvist.

Champions Hockey League, CHL, är en europeisk hockeyturnering som inleds med 48 lag varav de 32 bästa går vidare till sextondelsfinal. De tre senaste turneringarna har vunnits av svenska lag i form av Luleå och Frölunda som har vunnit två år på raken. Imorgon inleder Brynäs turneringen mot IFK Helsingfors.

– Det ska bli roligt att möta lag från andra länder. Vi får samtidigt chansen att åka på lite roadtrips ute i Europa och svetsa samman laget, säger Jacob Blomqvist.

Hur går matchen imorgon?

– Självklart ska vi vinna börja med att vinna, säger Jacob Blomqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".