Yosef Alkhatib, Mikael Byman och Shirzad Mohammed arbetar som trivselvärdar på Nya Bruket i Sandviken. Sandvikenhus vd, Stefan Lundqvist, är mycket nöjd med deras arbete och tjänsterna förlängs nu året ut.
Yosef Alkhatib, Mikael Byman och Shirzad Mohammed arbetar som trivselvärdar på Nya Bruket i Sandviken. Sandvikenhus vd, Stefan Lundqvist, är mycket nöjd med deras arbete och tjänsterna förlängs nu året ut. Foto: Catrin Landén/P4 Gävleborg

De gör succé på Nya Bruket

Sandvikenhus vd: Den viktigaste vinsten är ju att hyresgästerna är nöjda
1:45 min

För att göra det tryggare på Nya Bruket i Sandviken anställde bostadsbolaget Sandvikenhus tre trivselvärdar i juni. Och nu förlängs tjänsterna året ut.

I juni i år började trivselvärdarna Yosef Alkhatib, Mikael Byman och Shirzad Mohammed sitt arbete på Nya Bruket i Sandviken och nu blir de kvar året ut.

– Det känns bra att vi får fortsätta. Vi har fått mycket uppskattning från hyresgästerna och ungdomarna säger till oss att de vill att vi ska fortsätta, säger Yosef Alkhatib.

Trivselvärdarnas uppdrag är bland annat att skapa ordning och reda i bostadsområdet och jobba förebyggande i området.

– Nya Bruket har inte varit speciellt stökigt, men vi kände att vi nu under sommaren när många ungdomar är lediga behövdes några som kunde föregå med gott exempel. Och då anställde vi de här perfekta unga männen. Och nu när vi skulle tacka av dem så hade vi fått så mycket positiv återkoppling från hyresgästerna här så vi bestämde att erbjuda dem en förlängning till nyår, säger Stefan Lundqvist, vd för Sandvikenhus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".