Höghöjdsbanan i Högbo i Sandviken. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle och har ingenting med den aktuella olyckan att göra.
Höghöjdsbanan i Högbo i Sandviken. Foto: Äventyrarna / Högbo bruk

Kvinna föll nästan sex meter från höghöjdsbana

Torbjörn Hägglund: Det är ett stort stresspåslag
1:00 min

Mitt på dagen i går föll en 30-årig kvinna ungefär 6 meter från en plattform på höghöjdsbanan i Högbo bruk i Sandviken. Efter omständigheterna mår hon bra.

Äventyrsföretagaren Torbjörn Hägglund som äger anläggningen och som är pappa till kvinnan är tacksam att det gick så bra som det gjorde. Hon var vid medvetande när hon fördes till sjukhuset och där konstaterades att hon fått frakturer på några revben och en underarmsbrott.

– Det är ett stort stresspåslag när man får reda på något sånt här.

Torbjörn Hägglund som pratade med dottern i morse berättar att hon mår relativt bra idag. Olyckan i går inträffade när hon skulle hjälpa ett barn på höghöjdsbanan. Av någon anledning så missade hon att sätta fast sig ordentligt och föll.

– När hon skulle ta i sina slingor som man sitter fast i så var de inte fastsatta och hon föll baklänges och lyckades vända sig i luften och landa framåt som var lyckligt i det här fallet.

Vid olyckan fanns det barn i närheten och Torbjörn Hägglund beklagar att de fick vara med om en traumatisk upplevelse.

– Jag hoppas de kan gå vidare och att de inte mår allt för dåligt i framtiden av att ha varit på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".