Linus Söderström
Linus Söderström vågade prata om snacket på isen. Foto: David Westh/Sveriges Radio

Linus fick igång arbetet mot trashtalk på hockeyisen

Linus Söderström: Vi är förebilder för många unga spelare så vi får passa oss för vad vi säger
1:00 min

HV 71:s målvakt Linus Söderström fick igång arbetet mot trashtalk på isen efter att han gått ut och berättat att han hånats av en brynäspelare under SM-finalserien.

Det var efter att HV 71:s målvakt Linus Söderström efter SM-finalen i hockey i våras gick ut och berättade att han hånats av en brynäspelare under finalserien. Men att det skulle bli så stort var inget han hade någon tanke på.

– För egen del känner jag att trashtalk är en del av sporten, det kommer alltid att vara där och på ett sätt är det väl bra att spelare visar känslor. Men sen finns det väl en gräns, säger Linus Söderström till P4 Jönköping.

Var gränsen går är svårt att säga, men för Linus själv överträddes den av brynässpelarens hånande. Och det handlar ju inte bara om hockeyn säger han.

– Vi är ju förebilder för många unga spelare så vi får väl se till att passa oss för vad som sägs på isen så att man fostrar de unga till att bete sig rätt, säger målvakten Linus Söderström.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".