Stina är initiativtagare till Sy-LAN
1 av 3
Initiativtagaren Stina Lindh-Jederström Foto: Kristian Bruce Bolinder/Sveriges Radio
En glad deltagare
2 av 3
En av de glada deltagarna Foto: Kristian Bruce Bolinder/Sveriges Radio
Full fart på symaskinerna
3 av 3
Full fart på symaskinerna Foto: Kristian Bruce Bolinder/Sveriges Radio

Ett udda LAN-party pågår i helgen

Initiativtagaren: Det är terapi att sy
1:14 min

Idag pågår ett sy-LAN i Ordenshuset i Hå strax utanför Bollnäs.

Att unga har LAN-party då flera hundra kan samlas för att koppla ihop sina datorer och spela dygnet runt är inget nytt. Men i helgen handlar det om 17 personer som deltar i ett LAN-party för synördar.

– Vi syr så länge vi orkar i natt och börjar igen klockan åtta imorgon bitti. Vi servar med frukost, lunch och middag. Alla skapar det de känner för så de har tagit med sig sina symaskiner, bordslampor, tyger, nålar, saxar och allt annat man kan behöva på ett sy-LAN, säger Stina Lindh-Jederström som är initiativtagare. 

Varför gör ni det här?

– För att vi är sytokiga. Vi älskar att sy. Det är terapi att sy. Och vi tycker att alla kan sy så därför träffas vi och gör det, säger Stina Lindh-Jederström.

Vad är det bästa med att sy?

– Att det är terapi och att skapa. Man kan inte göra fel, det är bara att sprätta upp, börja om och kanske svära lite, säger Stina Lindh-Jederström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".