Mikael Hedström presstalesperson vid Polisen.
Mikael Hedström presstalesperson vid Polisen. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio

Bilar sätts i brand i Gävle – räddningstjänsten ryckte ut två gånger i helgen

Mikael Hedström: Det finns ingen gemensam nämnare
1:20 min

I helgen fick räddningstjänsten i Gävle rycka ut två gånger för att släcka bilbränder på Brynäs. Polisen misstänker att bränderna är anlagda.

Under det senaste året har ett stort antal bilar brunnit i Gävle. Framför allt är det skrotbilar som satts i brand.

– Vi har en hel del bränder, men kan inte säga exakt hur många. Vi har haft det på Brynäs och på Sätra. I något fall har det funnits en hotbild men i de flesta fall finns ingen gemensam nämnare, säger Mikael Hedström, polisens presstalesperson.

Även om polisen har misstankar vem eller vilka som ligger bakom bilbränderna så har det hittills inte gått att binda någon enskild person till brottet.

– Vi har en hög ambition att kunna lagföra de personer som utför brotten, men vi får inte in mycket tips.

Just nu håller kommunen på att starta en samverkansgrupp på Brynäs. I gruppen ingår representanter från kommun, skola och polis och på söndag hålls ett första möte kanske kan det ge resultat hoppas Mikael Hedström.

– Det man kommer att diskutera är hur tryggheten kan öka och vad alla kan bidra för att få en bättre boendemiljön. Och här är det viktigt att alla bidrar för att vi ska komma till rätta med en del av de här bilbränderna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".