Mikael Hedström presstalesperson vid Polisen.
Mikael Hedström presstalesperson vid Polisen. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio

Försök till överfallsvåldtäkt i Sandviken

Mikael Hedström, polisen: Hon slog sig fri
1:04 min

En kvinna i 30-årsåldern utsattes för ett försök till överfallsvåldtäkt när hon på tisdagseftermiddagen rastade sin hund i skogen mellan Vallhov och Stensätra i Sandviken.

På tisdagseftermidagen var kvinnan i 30-årsåldern ute och gick med sin hund när någon utan fysiska skador, men chockades och ska först i dag i detalj höras om händelsen. Det var tack vare våldsamt motstånd och med hjälp av hundens skällande som kvinnan lyckades undkomma överfallet berättar polisens presstalesperson Mikael Hedström.

– Hon gick på en stig mellan Vallhov och Stensätra när det plötsligt bakifrån dök upp en man som drog ner henne på marken och börjar slita i hennes kläder.

Kvinnan gjorde naturligtvis allt för att freda sig och hundens skällande hjälpte henne också att till sist undkomma, berättar Mikael Hedström,

– Hon ådrog sig som väl är inga allvarliga fysiska skador, bara skrubbsår, men känslomässigt är en sådan här chockupplevelse väldigt jobbigt, konstaterar han.

Det var framför allt kvinnans föredömligt våldsamma motstånd som klarade henne ur överfallet säger Mikael Hedström, men han understryker samtidigt att det inte alltid är möjligt att slåss i en sådan här situation.

– I det här fallet har kvinnan inte uppfattat att gärningsmannen var försedd med något vapen. Därför kunde hon också göra kraftigt motstånd.

Kvinnan har fått hjälp att bearbeta chocken och skulle under onsdagen förhöras närmare om detaljer kring överfallet. Det signalement hon hittills lämnat på mannen är ännu ganska vagt, uppger Mikael Hedström. Flera andra polisiära utredningsåtgärder har redan vidtagits, säger han:

– Vi genomför teknisk undersökning på platsen och är dessutom mycket intresserade av att hitta vittnen som kan ha gjort iakttagelser. Därför knackar vi nu också dörr i området, berättar han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".