En bild på Andreas Rahm Yhr
Det Andreas Rahm Yhr ser att han och Sandvik kan bidra med är deras stora materialkunskaper. Foto: Sandvik

Sandvik tävlar om att bygga en miljövänlig Öresundsbro

Forskningsingenjören Andreas Rahm Yhr: Det är ju en ganska stor bro.
1:26 min

Sandvik ställer upp i tävlingen om att bygga en miljövänlig Öresundsbro. En innovationstävling initierad av Naturvårdverket.

I tävlingen ska forskningsingenjören Andreas Rahm Yhr tillsammans med ingenjörer från 27 andra företag och myndigheter konstruerar en fiktiv och miljövänligare variant med den riktiga Öresundsbron som måttstock.

– Det är ju en ganska stor bro så det kommer bli en utmaning men samtidigt känns det väldigt inspirerande, säger Andreas Rahm Yhr, forskningsingenjör på Sandvik.

En av vinsterna med tävlingen ser Andreas Rahm Yhr är det stora kunskapsutbytet som dom 27 ingenjörerna kommer att behöva göra för att tillsammans kamma hem vinsten. Dom tävlande delas in i två lag och ska med sina olika kompetensområden vara med och bidra till att miljöpåverkningen blir så låg som möjligt. Det Andreas Rahm Yhr ser att han och Sandvik kan bidra med är deras stora materialkunskaper.

– Innovation mot just energieffektivisering ligger i linje med vad Sandvik arbetar med, så jag tror att vi har en massa vi kan hjälpa till med där.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".