Shashi Berglund lagar kycklingsoppa tillsammans med dagbarnen Clara och Alice.
1 av 2
Shashi Berglund lagar kycklingsoppa tillsammans med dagbarnen Clara och Alice. Foto: Catrin Landén/Sveriges radio
Kycklingsoppa med citrongräs och kokosmjölk.
2 av 2
Kycklingsoppa med citrongräs och kokosmjölk. Foto: Catrin Landén/Sveriges radio
Vardagsmatlagning i P4 Gävleborg

Så lagar du och barnen en god och enkel kycklingsoppa

Hör när Shasi Berglund lagar kycklingsoppa med barnen
8:50 min

Shashi Berglund arbetar som dagbarnvårdare och är att expert på att laga mat till många hungriga små munnar. I vår matlagningsserie lär hon oss att laga enkel, god och nyttig vardagsmat tillsammans med barnen.

Nyttig, god vardagsmat med bra råvaror och många barn att mätta – låter det som en omöjlig ekvation? Inte för Shashi Berglund.

I P4 Gävleborgs matlagningsserie kommer dagbarnvårdaren Shashi att lotsa oss genom matlagningsdjungeln och lära oss hur vi gör goda, enkla och nyttiga vardagsrätter och där hela familjen kan vara delaktig i matlagningsprocessen. 

Det andra receptet hon bjuder på är kycklingsoppa med citrongräs och kokosmjölk.
Laga, bjud och njut! 

Kycklingsoppa med citrongräs och kokosmjölk 

  • 500 gram Kycklingfilé
  • 250 gram frysta wokgrönsaker
  • 1 mellanstor gul lök
  • 2 citrongräs
  • 5 citronblad
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1/2 msk salt
  • 5 droppar soya 
  • 2 msk olja

Skär löken och kycklingen, stek löken i olja, lägg i kycklingbitar i woken/stekpannan och stek tillsammans med löken tills kycklingen fått gyllenbrun färg. Lägg i krossat citrongräs, citronblad och frysta grönsaker i pannan. Smaksätt med salt och soya. Häll i kokosmjölk och rör om i grytan. Koka på mellanvärme i 10-12 minuter. Servera som som soppa tillsammans med bröd eller med ris eller nudlar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".