En akutmottagning
Många läkare söker sig till Hudiksvall för att göra sin AT-tjänst. Foto: Bertil Ericson/TT (Arkivbild)

Hudiksvalls sjukhus populärt hos AT-läkare – klättrar i rankningen

Ulrika Björs, AT-chef på Hudiksvalls sjukhus: Vi är ett lagom stort sjukhus
1:08 min

Hudiksvall fortsätter klättra på AT-läkarnas rankningslista över kvaliteten på landets sjukhus och ligger i år på plats 9 av 67 jämfört med plats 14 förra året.

När AT-läkarna gör sin bedömning väger de in hur väl verksamheten för en AT-läkare har fungerat när de gjort sin AT-tjänst.

Ulrika Björs är AT-chef på Hudiksvalls sjukhus. Hon tror att sjukhusets storlek kan vara bidragande till den höga placeringen.

– Vi är ett lagom stort sjukhus för utbildning, och för en AT-läkare betyder det att man får kliva fram, ta ansvar och hela tiden kunna få ett bra stöd, säger Ulrika Björs.

Hon berättar att många läkare söker sig till Hudiksvall för att göra sin AT-tjänst, och hon tror att den höga placeringen i rankningen kan locka ännu fler.

– Det är ju någonting vi får höra när vi åker runt på studieorterna, att vi ligger bra till, så det är klart att det är jätteroligt och hjälper till, säger Ulrika Björs, AT-chef på Hudiksvalls sjukhus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".