Geflejubel efter 1-1 av Johan Bertilsson en allsvensk fotbollsmatch mellan Djurgården och Gefle IF på Tele2 Arena i Stockholm.
Arkivbild. Foto: Michael Campanella/TT

Swishkampanj avslutad – Gefle IF kan andas ut

Pär Lagerström: Det har varit ett otroligt häftigt engagemang
2:47 min

Över 2 000 privatpersoner och 30 företag har skänkt pengar i Gefle IF:s swishkampanj. Totalt ska klubben fått in drygt 800 000 kronor.

Det var i början av juli som Gefle IF berättade att klubben såg ut att gå mot ett miljonunderskott och bad om stöd ifrån allmänheten. Sedan dess har klubben fått in drygt 800 000 kronor ifrån över 2 000 privatpersoner samt 30 företag. Klubben ska också ha en partner som lovat att dubbla bidragen vilket ger en total summa på drygt  1,6 miljoner kronor.  

– Jag tycker det känns lustfyllt, det har varit ett otroligt häftigt engagemang ifrån många, många människor, säger klubbdirektören Pär Lagerström.

Bidragen, försäljningen av spelaren Johan Oremo samt en del andra åtgärder innebär att klubbens akuta underskott nu är under kontroll, även om mycket arbete fortfarande kvarstår. 

– Vi har en bit kvar, det var en enorm omställning att kliva ner från Allsvenskan till Superettan. Men det var akut ett tag där, och det här skapar en trygghet och gör att vi kan börja jobba lite mer på längre sikt, säger Pär Lagerström.

Som tack för bidragen kommer klubben att anordna en fotbollsfest hemma på Gavlevallen i samband med matchen mot Dalkurd den 16/9 och bjuda alla som swishat på en biljett till matchen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".