En tändare tänder en s.k. "joint". Foto: Peter Dejong/Scanpix
Enligt anmälaren har den anställde missat ett drogtest men fått jobba kvar. Foto: Peter Dejong/TT

Skolanställd drogpåverkad på jobbet – får jobba kvar

Söderhamns kommun: Man behöver inte vara orolig
1:08 min

En anställd på en skola i Söderhamn har enligt en anmälan till Skolinspektionen varit drogpåverkad under sitt arbete med barn.

Enligt anmälaren har den anställde missat ett drogtest men fått jobba kvar, rapporterar helahälsingland.se

Åsa Unger är ny förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen i Söderhamn. Hon är fåordig om fallet men menar att ingen förälder behöver vara orolig.

– Vi har hanterat det här efter de regler och riktlinjer som vi har, sen kan jag inte gå in på detalj i vad vi gör men man behöver inte vara orolig för att vi ska ha nån personal som är drogpåverkad, säger Åsa Unger.

Att en person tidigare har haft drogproblem är enligt henne inte något hinder för att man ska få en chans att jobba och visa sig drogfri. Samtidigt understryker hon att man inte accepterar någon drogpåverkad personal.

Men om man då missar drogtest, hur ser du på det?

– Det är ju oerhört centralt att underkasta sig tester om man nu har problem, och går med på en behandlingsplan, säger Åsa Unger, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen i Söderhamn

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".