Ett kollage föreställande svajande palmer och Jimmy Andersson
Jimmy Andersson berättar att huset har rört sig hela helgen och att man har verkligen känt att huset flyttat på sig i vinden Foto: Marc Serota/Getty Images

Jimmy Andersson berättar om hur orkanen Irma drabbade hans nya hemstad

"Hotellet utanför har förlorat sitt tak"
1:21 min

Under helgen drog orkanen Irma som ödelade flera karibiska öar in över Florida. Jimmy Andersson från Söderhamn bor på Miami beach och märker av stormen.

I helgen har det varit mycket vind och förstörelse i området på Miami beach där Jimmy Andersson bor. Hans lägenhet ligger på våning 20 i ett orkanskyddat höghus och han har känt hur det har svajat dom senaste dagarna.

– Huset har ju rört sig hela helgen här och man har verkligen känt att huset flyttat på sig i vinden.

Hotellet utanför hans bostad har förlorat sitt tak, byggarbetsplatsen nedanför ser ut att ha fått en orkan igenom sig och allt i närheten av där Jimmy Andersson bor är stängt och ser inte ut att öppna för ens om ett par dagar.

– Jag skulle ju kunnat jobba hemifrån men kan tyvärr inte göra det eftersom det inte finns någon ström, så jag får skjuta på lite saker som jag tänkt göra, säger Jimmy Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".